WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 10:21:20' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Very Large Telescope de l’ESO celebra els primers 15 anys d’èxits.

Amb aquesta nova imatge d’una llar d’infants d’estrelles, l’ESO ha celebrat els 15 anys del  Very Large Telescope (VLT), l’instrument òptic més avançat del món. La imatge ens mostra les espesses aglomeracions de pols mostrant-se davant d’un brillant núvol de gas de color rosat, anomenat IC 2944. Les taques borroses i opaques, semblen gotes de tinta flotant en un bol de maduixes, on les seves capricioses formes han estat esculpides per les potents radiacions procedents de les joves i brillants estrelles que estan al seu voltant.
Els núvols interestel·lars de pols i gas, són les llars d’infants on neixen i creixen les estrelles. Aquesta nova imatge ens mostra una d’elles, IC 2944, que es mostra en aquest color rosat de fons, lleugerament brillant. La imatge, és la més nítida d’aquest objecte que s’ha obtingut fins ara des de la Terra. El núvol és troba a uns 6.500 anys llum de nosaltres, en la constel·lació austral de Centaurus.
Les nebuloses d’emissió com IC 2944, estan formades en la seva majoria per gas de hidrogen i que brillen en aquests característics colors rogencs, degut a la intensa radiació procedent de nombroses estrelles acabades de néixer. Destacant clarament del brillant fons, observem els misteriosos grumolls de pols opaca, núvols freds coneguts com els glòbuls de Bok. S’anomenen així en honor al astrònom holandès-americà Bart Bok, que va ser el primer en observar-los en els anys 40 del segle passat, assenyanlat-los com a possibles llocs de formació estel·lar. Aquest lloc en concret rep el nom de, Glòbuls de Thackerav.
eso1322a.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari