WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 02:34:14' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Dues visions topogràfiques de Tità.

Per crear el primer mapa global topogràfic de Tità, la lluna més gran de Saturn, els científics han analitzat les dades de la sonda espacial Cassini de la NASA, amb un procés matemàtic anomenat acanalat. Aquest mètode utilitza eficaçment suaus superfícies corbes, les “ajunta” en àrees entre regions de perfils topogràfics existents obtinguts pel radar de la mateixa sonda.
En la imatge superior, podem observar els colors daurats que han proporcionat les imatges del radar i que han enregistrat gairebé la meitat de la superfície de Tità. En aquestes regions daurades, també observem estretes franges de colors del arc iris, que indiquen les dades de les respectives alçades. Aquestes dades s’inclouen en un mapa de color blau, enregistrat amb la llum infraroja enreistrada amb l’instrument del espectròmetre visual i infraroig (VIMS).
La imatge inferior mostra un nou mapa topogràfic, amb línies afegides de contorn de 200 metres en elevació. Les depressions polars del sud, a més de quatre muntanyes que són especialment visibles, i una regió fosca situada entre els 50 i 65 graus de latitud sud i entre 0 i 60 graus de longitud est, que coincideixen amb una gran depressió.
Les dades del radar i del VIMS, es varen obtenir entre els anys 2004 i 2011.
pia16849.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari