WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-19 16:31:24' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Herchel observa gas calent a l’interior de la Via Làctia.

L’Observatori Espacial Herchel de l’ESA, ha fet detallades observacions del gas molecular, sorprenentment calent que pot estar orbitant o caient en direcció al forat negre supermassiu que està situat en el centre de la nostra Via Làctia.
El nostre forat negre local, està situat en la coneguda regió anomenada Sagittarius A (Sgr A) que disposa d’una coneguda font de ràdio. Té una massa d’uns quatre milions de masses solars i és troba a uns 26.000 anys llum del Sistema Solar.
Fins i tot a aquesta distància, que està a uns pocs centenars més a prop que qualsevol altre galàxia amb forat negre, és un excel·lent laboratori natural per estudiar el medi on és desenvolupen aquests enigmàtics objectes.
Grans quantitats de pols és troben en el pla de la Via Làctia des de nosaltres al seu centre, que enfosqueixen la nostra visió en longituds d’ona visible. No obstant això, en longituds d’ona d’infraroig llunyà, és possible observar a través de la pols, el Herchel té l’oportunitat d’estudiar aquesta regió més interior de la nostra galàxia en gran detall.
El Herchel ha detectat una gran varietat de molècules imples al cor de la Via Làctia, incloent: monòxid de carboni, vapor d’aigua i cianur d’hidrogen. Mitjançant l’anàlisi de les empremtes d’aquestes molècules, els astrònoms han estat capaços d’estudiar algunes de les propietats fonamentals del gas interestel·lar que envolta el forat negre.
“El Herchel, ha resolt l’emissió de l’infraroig llunyà a només 1 any llum del forat negre i que ha fet possible per primera vegada separar les emissions causades per la cavitat central del dens disc molecular que l’envolta”, ha comentat en Javier Goicoechea, membre del Centro de Astrobiologia d’Espanya.
La major sorpresa ha estat la gran temperatura en la regió central i més interna de la nostra galàxia. Al voltant de 1.000º C, molt més calent que els núvols interestel·lars típics, que tenen algunes desenes de graus per sobre del zero absolut, -273º C.
galactic_centre_node_full_image.jpg
Si voleu més informació premeu aquest enllaç. 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari