Mercuri, disposa d’un nucli tou.

Un equip d’astrònoms ha descobert que el planeta Mercuri te un petit nucli fos, de la mateixa manera que el te el nostre planeta. El descobriment és va fer gràcies a la col·laboració de tres radiotelescopis situats a la Terra, i que van estudiar les ones de radio enviades i retornades al planeta més petit del Sistema Solar.

Abans d’aquesta investigació, els científics no és posaven gaire d’acord alhora d’explicar l’estructura interior d’aquest planeta. La majoria de models situaven un nucli ric en ferro, però no és coneixia ben bé la seva temperatura. És aquesta recerca, és va detectar quantitats de sofre i d’altres elements químics, que és podien haver barrejat quan el planeta encara estava en fase formació, i encara no s’havia solidificat del tot.

Per aquest estudi, els astrònoms van enviar una sèrie d’ones de radio a la superfície de Mercuri i tot seguit van analitzar la seva resposta en arribar el rebot a la Terra. Els tres radiotelescopis utiltzats, van ser: l’Observatori d’Arecibo a Puerto Rico, el radiotelescopi de Green Bank, i l’antena de la NASA/JPL de 70 metres de Goldstone a Califòrnia.

Les senyals rebudes, van indicar un ressò amb més intensitat del que s’esperava per un planeta amb un nucli sòlid, però que s’ajustava més a un nucli amb estat “liquid” o de magma.

mercuri.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Maig 20, 2007 12:53 pm

    […] 10 Maig 2007. Mercuri, disposa d’un nucli tou.  […]

Deixa un comentari