WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 00:52:16' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Blau i platejat en el Paranal.

El que seria un bonic i diàfan dia en qualsevol lloc del món, és un inusual dia ennuvolat a l’observatori Paranal de l’ESO, situat en el desert d’Atacama. Degut que és un dels llocs més secs del món, és molt poc comú observar núvols en el cel. Molts astrònoms i enginyers que treballen en aquestes instal·lacions, consideren que una de les coses més sorprenents, és conviure en el desert d’Atacama i poder contemplar un cel lliure de núvols. Aquesta impressionant imatge panoràmica de 360 graus, enregistrada per Dirk Essl (contratista de l’ESO) a partir de 15 imatges individuals, ha capturat un d’aquests rars dies que hi ha núvols al Paranal.
Per damunt de les cúpules del Very Large Telescope (VLT), podem contemplar uns prims cirrus. Aquests núvols és formen a grans alçades i estan compostos per diminuts cristalls de gel.
L’Observatori Paranal, recull menys de 10 mil·lilítres de pluja a l’any i és per tant un dels motius que es va escollir aquesta muntanya de 2.600 metres d’alçada com l’emplaçament del VLT. La panoràmica inclou els quatre telescopis unitaris que formen el VLT i els quatre telescopis auxiliars amb les seves cúpules arrodonides, un en front i la resta al fons de la imatge. Les vies del terra, permeten que els telescopis auxiliars és moguin per conformar les diferents posicions d’observació.
potw1316a.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari