WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 10:49:21' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Hubble en ensenya el Cap de Cavall amb un color diferent.

Els astrònoms que treballen en el Telescopi Espacial Hubble de la NASA, han fotografiat la Nebulosa del Cap de Cavall, en llum infraroja, per tal de commemorar el 23 aniversari del enlairament del telescopi a bord del transbordador espacial Discovery el 24 d’abril de 1990.
Lluint com una escuma interestel·lar, la Nebulosa del Cap de Cavall ha aparegut en multitud de llibres d’astronomia, des del seu descobriment fa més d’un segle. La nebulosa és un lloc favorit pels astrònoms amateurs i professionals. Es fosca en llum visible. Sembla però, transparent i etèria quan s’observa en llum infraroja. En aquesta impressionant imatge, podem observar com sembla sortir d’un context d’estrelles de la Via Làctia i de llunyanes galàxies que són fàcilment visibles en llum infraroja.
La nebulosa del Cap de Cavall, forma part del complex núvol molecular d’Orió, situat a uns 1.500 anys llum de nosaltres. El núvol també conté altres objectes coneguts, com la Gran Nebulosa d’Orió (M42), la Nebulosa de la Flama, o el Bucle de Barnard.
hs-2013-12-a-print.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari