WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 16:03:28' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Inauguració de l’ALMA.

La setmana passada en un remot lloc dels Andes xilens, és va inaugurar les instal·lacions de l’ALMA (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array). Aquesta inauguració marca la finalització de la instal·lació de tots els sistemes del gegantí telescopi. ALMA és una col·laboració entre Europa, América del Nord i Asia Oriental, en col·laboració de la Republica de Xile.

Els tres socis internacionals d’ALMA van donar la benvinguda a més de 500 persones a l’observatori ALMA, en el mateix desert d’Atacama, per celebrar l’èxit del projecte.

El conjunt d’antenes ALMA, disposa de cinquata quatre antenes de 12 metres de diàmetre i dotze de 7 metres, que treballen com un únic telescopi. Cada antena recull la radiació que prové de l’espai i l’enfoca a un receptor. Els senyals de les antenes juntes és processen amb un supercomputador especialitzat. Les 66 antenes ALMA poden situar-se en diferents configuracions, en una distància que pot anar dels 150 metres, fins els 16 quilòmetres.

eso1312a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari