WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 01:24:32' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Hubble troba el certificat de naixement de l’estrella més antiga coneguda.

Un equip d’astrònoms utilitzant el telescopi Hubble de la NASA, ha fet un important pas per tal de trobar la partida de naixement d’una estrella, que durant molt de temps ha mantigut una gran incertesa.

“Hem trobat que aquesta estrella, és la més vella que coneixem, amb una edat ben determinada”, ha comentat en Howard Bond, membre de la Universitat Estatal de Pennsylvania, així com del Space Telescope Science Institute.

L’estrella podria tenir uns 14.500 milions d’anys (més o menys, 800.000 anys menys que l’univers), tenintn en compte que l’edat aproximada de l’univers és de 13.800 milions d’anys, evidentment això és un gran dilema.

No obstant això, les estimacions anteriors que es remunten als anys 2000, situaven aquesta estrella amb una edat de 16.000 milions d’anys. El grup de recerca, ha presentat un dilema potencial als cosmòlges. “Potser la cosmologia està equivaocada, la física estel·lar també, o la distància de l’estrella és errònia”, ha comentat en Howard Bond. “Així doncs, hem de refinar la seva distància”.

La nova edat d’aquesta estrella, amb les dades del Hubble, redueixen l’incertesa del mesurament de manera que superposa l’edat de l’estrella, amb l’edat de l’univers. La manera més independent per determinar la taxa d’expansió de l’univers, és l’anàlisi del fons de microones, sorgit després del Big Bang, i els mesuraments de la desintegració radioactiva.

Aquesta “estrella de Matusalem”, catalogada com HD 140283, ha estat coneguda des de fa més d’un segle, a cuasa del seu ràpid moviment a través del cel. L’alta taxa de moviment evidencia que l’estrella és un visitant més del nostre veïnat estel·lar. La seva òrbita, la fa a través del pla de la nostra galàxia, junt amb la resta d’estrelles que envolten la Via Làctia en el profund halo galàctic.

Aquesta conclusió és va veure reforçada pels astrònoms l’any 1950, que van ser capaços de mesurar una diferència d’elements pesats en les estrelles, en comparació amb d’altres estrelles del nostre veïnatge galàctic. Les estrelles del halo, són els primers habitants de la nostra galàxia i en conjunt representen una població de més edat. Això vol dir que l’estrella es va formar en un moment molt primerenc, abans que l’univers estigués “contaminat” amb elements més pesats, formats a l’interior de les estrelles a través de la nucleosíntesi. L’estrella Matusalem, té 1/250 de contingut d’elements pesats del nostre Sol, o d’altres estrelles del nostre veïnatge estel·lar.

hs-2013-08-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari