Europa en quart creixent.

Encara que el principal objectiu de la sonda espacial New horizons, és el planeta Plutó, la NASA aprofita el viatge per recollir informació dels planetes que va trobant en el seu camí. Per aquest motiu durant el passat acostament a Júpiter, va recollir dotzenes de imatges del planeta i els seus satèl·lits i que en mesura, els responsables de la missió ens mostren composicions sorprenents.

El màxim apropament de la sonda a Júpiter, és va produir el passat dia 28 de febrer de 2007, a una distància de tan sols 2,3 milions de quilòmetres. Durant aquesta aproximació va fer més de 700 observacions, que les va emmagatzemar en 34 gigabytes, dels quals un 70% ja han arribat a la Terra.

El vehicle espacial ha fet molts descobriments, ha pogut resoldre com evolucionen les “petites taques vermelles” per sobre de l’alta atmosfera de Júpiter. També ha pogut observar els fins anells del planeta, així com els espectaculars volcans de Io.

La New Horizons és el vehicle espacial més ràpid enviat des de la Terra, cap un altre cos del Sistema Solar, sobretot amb l’ajut de la velocitat addicional que va proporcionar el encontre amb Júpiter.

En aquesta imatge podem observar per sobre del planeta Júpiter, el satèl·lit gelat Europa, que amb 3.138 quilòmetres de diàmetre, és el més petit dels satèl·lits que podem observar amb telescopi des de la Terra.

europa2.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

Més informació en aquesta web, en les noticies publicades els dies: 20 gener 2007, 2 març 2007,   7 març 2007, 16 març 2007, 20 març 2007 , 8 abril 2007.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Setembre 10, 2007 11:13 am

    […] 7 Maig 2007. Europa en quart creixent.  […]

Deixa un comentari