El Hubble observa esclats de formació de joves estrelles de color blau.

Aquesta imatge acolorida de llum blava, blanca i groga, ens mostra una regió de la galàxia espiral IC 5052. Envoltant la imatge, observem estrelles en un primer pla que formen part de la nostra pròpia galàixa i més enllà llunyanes galàxies, tot plegat emeten un resplendor blanc blavós que resalta la intricada estructura. Aquesta galàxia que veiem de costat, està situada en la constel·lació austral de Pavo (el Gall d’Indi).

Quan les galàxies espirals es veuen amb aquesta perspectiva, és molt difícil entendre totes les seves propietats i com estan formades. En realitat IC 5052, és una galàxia espiral barrada, amb braços prims i arrodonits que travessen el centre de la galàxia. Aproximadament dos terços de totes les galàxies espirals tenen  aquesta tipologia, com la nostra Via Làctia.

Els esclats de la pàl·lida llum blava visible a través de tota la galàxia, està parcialment bloquejada pels camins de gas i pols fosca. Aquestes regions són formacions d’estrelles nounades extremadament calentes. Les barres presents en les galàxies espirals com IC 5052, és creu que ajuden eficaçment als processos de formació estel·lar i fan les funcions de vivers estel·lars.

732842main1_potw1309a-673.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari