L’estrella matutina.

Podem observar una albada a Saturn, a través de la immensitat de l’espai interplanetari amb l’estrella del matí; el planeta Venus, que en aquesta imatge obtinguda per la sonda espacial Cassini de la NASA, apareix just a la vora del planeta, en la  part superior de la imatge, just per sobre de la ratlla blanca de l’anell G de Saturn. Més avall, l’anell E de Saturn, on observem la llum dispersada de color blau, com a resultat de la composició de la pols d’aquest anell. Un punt brillant a prop de l’anell E, és una llunyana estrella.

Venus és, juntament amb Mercuri, la Terra i Mart, un dels planetes rocosos situats en òrbita en el nostre Sistema Solar i que està relativament a prop del Sol. Venus disposa d’una atmosfera composta bàsicament per diòxid de carboni i que té una temperatura d’uns 500º Celsius, amb una pressió en la seva superfície equivalent a 100 vegades la terrestre, es considera però, un `planeta bessó al nostre, a causa de la seva grandària, massa, composició rocosa i òrbita. Venus està cobert d’espessos núvols d’àcid sulfúric, circumstància que el fa molt brillant.

La fotografia va ser enregistrada amb filtres espectrals de color vermell, verd i blau, per tal de generar aquesta imatge en color natural. Les dades van ser enregistrades el dia 4 de gener de 2012, des d’una distància aproximada de 597.000 quilòmetres de Saturn, amb una resolució d’imatge de 32 quilòmetres per píxel.

pia14936.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari