WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 12:54:05' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Moviments estel·lars del halo galàctic, donen nova llum a l’evolució de la Via Làctia.

Observant en la profunditat del gran halo estel·lar que envolta la nostra galàxia, la Via Làctia, els astrònoms utilitzant el Telescopi Espacial Hubble de la NASA, han descobert l’evidència de la possible existència d’una capa d’estrelles que poden ser una relíquia del canibalisme de la nostra Via Làctia.

Hubble va ser usat per mesurar amb precisió, per primera vegada els moviments oscil·lants d’una petita mostra d’estrelles situades lluny del centre de la galàxia. El seu inusual movment lateral, és una evidència circumstancial que les estrells poden ser les restes d’una galàxia fragmentada que es va esquinçar per la gravetat, ja fa milers de milions d’anys. Aquestes estrelles poden provar la idea que la Via Làctia va sorgir, en part de l’acreció de galàxies més petites.

“Les capacitats úniques del Hubble, permeten als astrònoms descobrir les pistes d’un passat remot de la nostra galàxia. Les regions més allunyades de la galàxia, han evolucionat més lentament que les situades al seu interior. els objectes situats en regions exteriors, encara porten les empremtes dels esdeveniments que van succeir fa molt de temps”, ha comentat en Roeland van der Marel, membre del Space Telescope Science Institute.

També ofereixen una nova oportunitat per mesurar la massa “oculta” de la nostra galàxia, una  forma de matèria fosca (una forma invisible de matèria, que no emet ni reflecteix radiació). En un univers de 100 mil milions de galàxies, la Via Làctia, ofereix el millor lloc i més proper per l’estudi detallat de la història de l’arquitectura d’una galàxia.

L’equip d’astrònoms dirigit per Alis Deason, membre de la Universitat de Santa Cruz a Califòrnia i van der Marel, han identificat 13 estrelles situades a uns 80.000 anys llum del centre de la galàxia. Es troben en el halo galàctic, a l’exterior de la Via Làctia, estrelles antigues que es remunten a la mateixa formació de la nostra galàxia.

hs-2013-07-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari