WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 01:44:11' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Escombrant la pols d’una llagosta còsmica.

Aquesta nova imatge enregistrada amb el telescopi VISTA de l’ESO, ens mostra un paisatge celeste de brillants núvols de gas i bucles de pols, envoltant joves i calentes estrelles. Aquesta imatge infraroja, reflecteix una llar d’infants estel·lars, coneguda com NGC 6357, amb una nova i sorprenent llum. Ha estat obtinguda formant part del rastreig del VISTA que actualment fa de la nostra Via Làctia, per tal d’coneguir un mapa de l’estructura de la nostra galàxia i poder conèixer el seu origen.

Situada a uns 8.000 anys llum de nosaltres, en la constel·lació d’Scorpius, NGC 6357 (anomenada també, Nebulosa de la Llagosta, degut a la seva similitud quan és observada en llum visble), és una regió atepeïda de grans núvols de gas i llaços de pols fosca. Aquests núvols estan fabricant noves estrelles, incloent-hi massives estrelles calentes, que en el rang de la llum visible, brillen amb intensos tons blanc-blavosos.

Aquesta imatge utilitza dades infraroges del telscopi VISTA (Visible and Infrared Survey Telscpe dfor astronomy) de l’ESO, instal·lat a l’Observatori Paranal a Xile. Es tan sols una petita part de l’enorme treball de rastreig anomenat  VVV (VISTA Variabls in the Via Lactea) que obté imatges de la part central de la galàxia. Aquesta nova imatge pesenta una regió diferent de la que podem observar en llum visible (com la que va obtenir el telescopi Danès de 1,5 metres de diàmetre) ja que la radiació infraroja pot travessar una gran part de l’embolcall de pols de la nebulosa.

eso1309a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari