WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 22:05:25' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El zoo de l’anell F.

L’anell F ens mostra una rica varietat de fenòmens en aquesta imatge, presa per la sonda espacial cassini. A prop de la part inferior dreta de l’anell F, observem dos “ventalls” de material que irradien cap enfora de l’estructura principal (o “cor”) de l’anell. Les distorsions són evidents al llarg de tot el cor, així com els foscos “canals” retallant l’estructura principal i que podem observar en dierents llocs, tot plegat, és el resultat d’una interacció recent produïda amb una lluna pastor, anomenada Prometeus ( que no podem obervar en aquesta imatge).

Els científics creuen que moltes de les diferents característiques de l’anell F, són el resultat d’interaccions entre materials dels anells i les llunes o d’altres grumolls de materials situats dins del mateix anell.

Aquesta observació s’ha realitzat observant en direcció al costat il·luminat dels anells, amb una posició de sis graus per sobre del pla dels anell. La imatge va ser enregistrada en llum visible amb la càmera d’angle estret, situada en la sonda espacial Cassini el passat da 25 de desembre de 2012.

La imatge va ser obtinguda des d’una distància aproximada de 1.100.000 quilòmetres de Saturn, amb un angle de fase, entre Saturn, el sol i la sonda de 17 graus. La resolució de la imatge és de 6 quilòmetres per píxel.

pia14653.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari