WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 14:17:25' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La llar còsmica.

La Gran Nebulosa d’Orió, apareix en aquesta imatge enregistrada per la càmera del Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) de la NASA , que podem observar en els cels de tardor i d’hivern a tot el món des de els mesos de desembre a abril. La nebulosa d’Orió, catalogada també com Messier 43, està situada a l’espasa d’Orió, que penja del seu famós cinturó de tres estrelles. El cúmul d’estrelles integrat a la nebulosa és visible a simple vista com una sola estrella.

Com a conseqüència de la seva importància, els Maies de Mesoamèrica, van visualitzar la part interior d’Orió, el cinturó i els seus peus (estrelles com Saiph i Rigel) com les pedres de la creació, de manera similar a una xemeneia triangular de tres pedres, ue és trobava a totes les cases tradicionals dels maies. La nebulosa d’Orió, situada al entre del triangle, és interpretada pels maies com el foc còsmic de la creació envoltat pel fum.

La llegenda del foc còsmic de la creacó és encertada. La nebulosa d’Orió, es un enorme núvol de pols i gas, on un gran nombre de noves estrelles s’està forjant. És un dels llocs més propers a la Terra de formació d’estrelles i per tan proporciona als astrònoms la millor visió del naixement estel·lar.

WISE proporciona una valuosa informació d’aquesta regió. Aquesta imatge s’estén per més de sis vegades la grandària de la Lluna plena i cobreix una àrea d’uns 100 anys llum de diàmetre. La nebulosa, la veiem envoltada per grans quantitats de pols interestel·lar de color verd.

wise2013-001-packaged.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari