La NOAA anuncià que el proper cicle de tempestes solars, començarà el proper mes de març.

El proper cicle d’onze anys de tempestes solars començarà probablement, el proper més de març amb un máxim situat l’any 2011, o a mitjans del 2012, és a dir un any més tard del previst. Aquesta previsió ha estat emesa per Space Environment Center de la NOAA, dins d’una coordinació internacional d’experts en física solar.

Aquest retard en el començament del Cicle Solar 24, preveu que el període d’ascens en la producció de taques sigui feble, de tal manera que hagin grans registres de tempestes solars.

Durant un període solar actiu, les erupcions violentes ocorren més sovint. Les protuberàncies solars, les explosions coronals, disparen gran quantitat de fotons energètics cap a la Terra, topant amb les capes de la ionosfera terrestre i que potencialment afecta a les xarxes de satèl·lits militars, de comunicació, els sitemes de posicionament global (GPS), e inclús poden afectar nocivament la salut dels astronautes.

La intensitat del cicle solar és mesura amb el nombre de taques que podem observar en la fotosfera solar. Aquestes taques son regions d’alta activitat magnètica. El registre d’aquestes taques, ens pot indicar la quantitat e intensitat de les futures tempestes solars.

En la previsió emesa el dimecres passat, pronostica la possibilitat d’un cicle intens amb la presencia d’unes 140 taques, amb un marge d’error de 20 més o menys, amb el màxim al voltant d’octubre de 2011. Una altre previsió indica un cicle moderadament dèbil amb una quantitat de 90 taques, amb el marge d’error de 10 més o menys, amb un màxim situat l’agost del 2012. Cal tenir present que un cicle normal genera de 75 a 155 taques.

De fet la disminució del nombre de taques del últim cicle, el 23 ha modificat a la baixa la previsió del Cicle 24.

solar-cycle.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Maig 13, 2007 10:43 am

    […] 4 Maig 2007. La NOAA anuncià queel proper cicle de tempestes solars, començara el proper mes de març.  […]

Deixa un comentari