Llunes a la nit.

Podem observar el resplendor de la llum solar, que fa visible la dèbil banda del anell E del planeta Saturn, mentre que en un primer pla hi trobem dues petites llunes d’aquest mateix planeta.

Enceladus de 505 quilòmetres i Tethys de 1071 quilòmetres, els  podem contemplar junts en la mateixa imatge, donant la sensació d’estar a prop l’un de l’altre,  quan en realitat hi havia una distància   de 260.000 quilòmetres (penseu que la distància de la Terra a la Lluna, és uns 380.000 quilòmetres). Enceladus  és facil d’identificar pel plomall brillant de gel que fa erupció des del seu pol sud.

Encara que aquesta perspectiva veiem els costats nocturs de les llunes, el Sol no és l’única font d’il·luminació . Tethis està en una fase més plena respecte a Saturn i així el “seu costat nocturn” s’il·lumina més plenament que el seu company Enceladus.

La imatge és va capturar en llum visible amb la càmera d’angle estret de la sonda Cassini el dia 6 de juny de 2006, des de una distància de 3,9 milions de quilòmetres d’Enceladus i 4,2 milions de quilòmetres de Tethys.

enceladus-tethys.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç. Més informació d’aquests satèl·lits en aquesta web, els dies 15 de febrer de 2007, i el 26 de març de 2007.

 

 

 

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Novembre 4, 2007 2:12 pm

    […] 3 Maig 2007. Llunes a la nit.  […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.