WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-18 11:20:01' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Els telescopis de la NASA observen diferents patrons en la climatologia d’una nana marró.

Els astrònoms que utilitzen els telscopis Spitzer i Hubble de la NASA han observat la tempestuosa atmosfera d’una nana marró, generant el més detallat “mapa climatològic” d’un d’aquests  freds objectes estel·lars. Les dades indiquen que existeixen vents que arrosseguen núvols que envolten aquests estranys mons.

Les nanes marrons es formen a partir de la condensació de gas com ho fan les estrelles, però no tenen la massa per fusionar els àtoms d’hidrogen i produir energia. En canvi, aquests objectes, que alguns anomenen estrelles fallides, són més similars als planetes gasosos amb les seves complexes i variades atmosferes. La nova investigació és un trampolí cap una millor comprensió no només de les nanes mrrons, si no que també de les atmosferes dels planetes de fora del nostre sistema solar.

“Amb el Hubble i l’Spitzer, hem estat capaços d’observar diferents capes de l’atmosfera de la nana marró, d’una manera semblant com ho fan els metges que utilitzen les tècniques d’imatge, per estudiar els diferents teixits del cos”, ha comentat en Daniel Apai, responsable principal d’aquesta recerca.

Els investigadors van recórrer al Hubble i Spitzer, per observar simultàniament la nana marró amb la referència 2MASSJ22282889-431.026. S’han van adonar que la seva llum variava en el temps, donant més intensitat cada 90 minuts mentre girava el mateix objecte. Però el més sorprenent, va ser que l’equip de recerca també va observar que el canvi de la brillantor depenia de si s’observava amb dferents longituds d’ona infraroja.

ssc2013-01c_sm.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari