WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-20 09:38:59' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una estructura espiral ens mostra uns possibles planetes.

Un equip internacional d’astrònoms utilitzant l’instrument HiCIAO (High Contrast Instrument for the Subaru Next Generation Optics), han observat un disc situat al voltant de la jove strella SAO 206462. Va ser tot un èxit l’enregistrament d’imatges clares i detalldes del seu disc, que va permetre descobrir una estructura en forma de disc i que sen van adonar de l’estructura espiral amb dos braços discernibles. En relació a les observacions i models de la teoria d’ona de densitat espiral, l’equip sospita que els processos dinàmics poden ser conseqüència de possibles planetes i ser els responsables de la forma espiral. Aquesta recerca pot servir de base,per un altre mètode indirecte de detecció de planetes.

Els científics han sabut que els planetes es formen en un ampli disc de gas i pols que envolta un estel, el que s’anomena “disc protoplanetari”. No obstant això, la composició d’aquests discs especials, així com el procés pel qual donen lloc als planetes segueix sent un misteri. La brillant llum d’una estrella central fa que sigui difícil detectar objectes més febles que l’envolten o per enregistrar una imatge detallada de la composició del propi disc. Investigacions recents fetes amb el HiCIAO, ha superat alguns d’aquests obstacles, en emmascarar la brillant llum de l’estrella central, l’instrument pot detectar algunes característiques més detallades de l’estrella i els objectes que conté.

Com a part de la recerca SEEDS (Strategic Exploration of Exoplanets and Discks With Subaru Telscope), els investigadors han determinat que el disc situat al voltant de l’estrella SAO 206462 (també dins del catàleg HD 135344B), està situada a 460 anys llum de la Terra, en la constel·lació de Lupus. El radi del disc té uns 20.000 milions de quilòmetres, aproximadament cinc vegades més gran que la distància entre Neptú i el Sol, en el nostre Sistema Solar.

fig1e.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari