WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-20 15:06:45' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La solitud d’ALMA.

Aquesta vista panoràmica del Llano de Chajnantor, ens mostra la situació del conjunt ALMA (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array), des el pic de Cerro Chico, amb una imatge presa per Babak Tafreshi i que aconsegueix enregistrar la soledat que s’experimenta a 5.000 metres per sobre del nivell del mar, en els Andes xilens. Les llums i les ombres pinten un paisatge, on es reflecteix la cruesa d’un terreny que sembla d’un altre món.

Al fons de la imatge, el grup d’antenes ALMA, semblant a uns visitants robòtics del llano. Quan el telescopi estigui acabat l’any 2013, el conjunt estarà format per un total de 66 antenes que podran treballar alhora.

ALMA ja està revolucionant la forma que els astrònoms estudien l’univers en longituds d’ona mil·limètriques i submil·limètriques, ALMA és el més potent dels telescopis que treballen en aquestes longituds d’ona, el que proporciona als astrònoms una gran informació d’un univers fred; gas molecular i pols, així com la radiació que pové del Big Bang.

potw1252a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari