WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 00:26:50' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una imatge vista poques vegades.

La sonda espacial Cassini de la NASA, ha emès aquesta, enregistrada des de la regió en ombra de planeta Saturn. Les càmeres és va girar cap a Saturn de manera que els anells del planeta quedaven il·luminats per la llum del Sol (El Sol està darrere del planeta, per tal de protegir les càmeres de la llum directa). Més enllà de l’espectacularitat de la imatge, l’estructura geomètrica de la llum permet als científics, estudiar els anells així com els fenòmens atmosfèrics, difícils d’observar en altres condicions.

Imatges com aquesta només és poden observar, quan el Sol està darrere el planta i d’aquí bé la raresa d’aquesta fotografia. L’últma vegada que la sonda Cassini va aconseguir una imatge semblant a aquesta, va ser el mes de setembre de 2006.

En aquesta imatge, també podem observar dues llunes de Saturn: encelad i Tetis, tots dos situats a l’esquerra del planeta, per sota dels anells. Encelad, està més a prop dels anells i Tetis més a baix a l’esquerra.

Les dades de la imatge, van estar enregistrades utilitzant filtres espectrals infrarojos vermell i violeta, que van estar combinants per tal de generar aquesta imatge millorada en color. Les dades van estar obtingudes amb la càmera de gran camp de la sonda Cassini, l passat dia 12 d’octubre de 2012, des d’una distància de 800.000 quilòmetres, amb una resolució de 30 quilòmetres per píxel.

pia14934.jpg

Si volue més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari