Un cel amb ratlles per damunt dels nostres caps.

Tot i que aquesta imatge pot semblar a primer cop d’ull una obra abstracte d’art modern, en realitat és el resultat d’una llarga exposició d’una càmera fotografica que observava el cel nocturn en el Llano de Chajnantor, en els Andes xilens. A mesura que la Terra gira, les estrelles de la Via Làctia que brillen en el desert s’estiren formant acolorides línies. Mestrestant el telescopi d’alta tecnologia que observem al fons, treballa en un paratge d’alta qualitat.

Aquesta fascinant fotografia va ser enregistrada a 5.000 metres per sobre del nivell del mar, en el Llano de Chajnantor, el lloc de treball del telescopi APEX (Atacama Pathfinder Experiment), que podem observar en la imatge. APEX és un telescopi de 12 metres de diàmetre que recull la llum en longituds d’ona mil·limètrica i submil·limètrica. Els astrònoms utlitzen l’APEX per estudiar objectes que varien entre els núvols freds de gas i pols còsmic on neixen noves estrelles, fins algunes de les galàxies més joves i allunyades de nosaltres.

potw1250a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.

301 Moved Permanently