El Hubble fa el primer cens de galàxies d’un univers primitiu.

Utilitzant el telescopi Espacial Hubble de la NASA, els astrònoms han descobert una població de galàxies primitivies mai vistes fins ara, que és van formar fa més de 13.000 milions d’anys, quan l’univers tenia menys del 3 per cent de l’edat actual. Les imatges més llunyans observades fins ara del Hubble, ens proporcionen una primera proba estadística de l’abundor de galàxies en una època llunyana.

Els resultats mostren un suau descens en el nombre de galàxies amb un augment observat anteriorment de 450 milions d’anys després del Bitg Bang. Les observacions recolzen la idea que les galàxies proporcionen suficient radiació per escalfar o reionitzar l’univers pocs centenars de milions d’anys després del Big Bang.

Aquestes pioneres observacions obren el camí per la futura exploació d’aquesta propera època de nous telescopis espacials, entre ells el Telescopi Espacial James Webb. L’univers té uns 13.700 milions d’anys. Les galàxies recentment descobertes estan observades tal com eren entre 350 i 600 milions després del Big Bang.

Aquestes llunyanes observacions del Hubble, lligat amb una estratègia de recerca, permet que aqusta investigació vagi més enllà dels estudis anteriors, propocionant d’aquesta manera un cens fiable de galàxies d’aquella època. En particular, una de les galàxies pot ser motiu de record de distància, ja que és va observar 380 milions d’anys després del naixement del nostre univers, amb un desplaçament cap el vermell de 11,9.

hs-2012-48-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently