El Curiosity s’acosta a Yellowknife Bay.

El ròver Curiosity de la NASA ha viatjat 19 metres més en direcció nord-est des del dilluns 10 de desembre i s’està acostant al lloc anomenat “Yellowknife Bay”, on els investigadors tenen la intenció de triar una roca per perforar-la.

El vehicle Curiosity ha viatjat en el quart dia consecutiu de viatge des de l’aflorament anomenat “Lake Point”, on va arribar el mes passat, recorrent fins ara  598 metres durant tota la missió.

Durantel camí el ròver va investigar l’aflorament anoemant “Shaler” on els científics van utilitzar el Chemistry and camera (ChemCam) un instrument situat en el Mast Camera (Mascam) per avaluar la composició de la roca i observar la seva estratificació. Abans de la sortida de Lake Point, una quarta mostra de sorra polsosa del lloc “Rocknest” havia estat analitzada pel Curiosity Sample Analaysis at Mars (SAM).

El Curiosity ha arribat a una zona amb una pendent no prevista de 30 per cent, de manera que  va aturar les seves activitats per precaució. “El ròver està travessant per un terreny diferent d’on havia circulat fins ara i la seva superfície és diferent”, ha comentat en Rick Welch, director de la missió. “Estem fent progressos, tot i que encara estem en la fase d’aprenentatge amb el ròver, va una mica més lent en aquest terreny del previst”.

713218main_pia16550-43_946-710.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.

301 Moved Permanently