El Hubble observa una galàxia a través d’una diana.

Aquestes brillants nebuloses de color rosat que envolten la galàxia espiral NGC 922, en aquesta imatge enregistrada pel Telscopi Espacial Hubble de la NASA/ESA, formen part de l’estructura de l’anell i de la gaàxia que esta distorsionada per la presència d’una galàxia més petita situada a uns 330 milions d’anys llum de nosaltres.

En aquesta imatge del Hubble, observem NGC 992 que ens mostra clarament que no és una típica galàxia espiral. Els braços espirals s’interrompen en un flux d’estrelles que s’estenen en direcció a la part superior de la imatge amb una brillant anell de nbuloses que envolta el nucli galàctic. Observant aquest objecte amb l’observatori de raigs X Chandra, ens mostra el caos d’estructures lluminoses que corresponen a les fons de raigs X repartides per tota la gaàxa.

NGC 992 disposa d’una estructura inusual, que és el resultat d’una diana còsmica de milions d’anys enrere. Una galàxia més petita, catalogada com 2MASXI J0224301-244443. és va atansar al nucli de NGC 992 i va sortir per l’altre costat. En aquesta imatge podem observar NGC 922, amb el petit intrús que el podem observar lluny en l’escena de l’accident.

A mesura que la petita galàxia va passar pel centre de NGC 922, va crear ones de xoc que van interrompre en els núvols de gas i van provocar la formació de noves estrelles, la radiació que van desprendre va escalfar el gas restant.El brillant color rosat de la nebulosa ens indica el resultat característic d’aquest procés.

heic1218a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently