Observant les cicatrius d’impacte de la MSL.

Aquestes imatges preses per la Mars Reconnaissance Orbiter, ens mostren diverses cicactrius produïdes per impactes en la superfície del planeta Mart, provocades per peces de la sonda Mars Science Laboratory, durant la seva entrada a l’atmosfera marciana.

Examinant aquestes imatges, els investigadors poden interpretar els centenars d’impactes d’origen desconegut en la superfície del planeta Mart.

En la entrada de la nau espacial Mars Science Laboratory, que contenia en el seu interior el ròver Curiosity, va separar en l’etapa de creuer de la missió 10 minuts abans d’arribar a la par superior de l’atmosfera de Mart, el dia 5 d’agost de 2012. L’etapa de creuer havia dut a terme les funcions vitals de vol des de la Terra fins a Mart. Dos minuts després de deixar anar l’etapa de creuer, el vehicle d’entrada va alliberar dos blocs d’uns 75 quiograms de tungstè, anomenats “dispositius de creuer d’equilibri de massa”.

La Context Camera situada en el Mars Reconnaissance Orbiter, va prendre una imatge del lloc de l’¡impacte previst pels blocs de tungstè, mostrant quatre marques d’impactes de grans dimensions d’una aparença recent. El lloc està situat a uns 80 quilòmetres a l’oest del lloc d’aterratge del Curiosity. La càmera High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE) situada a bord de la sonda, va enregistrar dues imatges on ens mostra els nous impactes.

pia16456.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80