Dos localitzadors de planetes fotografiats des de La Silla.

Durant centenars d’anys, els filòsofs han somiat amb la possibilitat de l’existència de planetes habitats fora del Sistema Solar. Actualment, aquesta idea és més que una especulació, al llarg de les últimes dècades, astrònoms de tot el món han descobert centenars d’exoplanetes. En aquesta recerca de nous mons, s’utilitzen diferents tècniques. Aquesta curiosa fotografia enregistra dos telescopis que utilitzen dos mètodes diferents per localitzar exoplanetes. El telescopi de 3,6 metres de l’ESO, que disposa de l’espectrògraf HARPS, i el telescopi espacial CoRoY.

L’espectrògraf HARPS (High Radial Velocity Planetari Search), el caçador de planetes més important del món, és un instrument instal·lat en el telescopi de 3,6 metres de diàmetre de l’ESO. A l’esquerra de la imatge podem observar la cúpula oberta d’aquest telescopi, darrera de la cúpula del telescopi NTT. HARPS localitza els planetes detectant petits canvis de moviment d’una estrella a mesura que oscil·la per la influència gravitatòria del planeta que està en orbita. Aquesta tècnica és coneix com , velocitat radial per detectar exoplanetes.

La dèbil llum que observem en la part superior d’aquesta exposició de 20 segons, no és un meteor, si no el CoRoT (Convecction Rotation and Planetary Transists Space Telescope). CoRoT localitza planetes observant la disminució de la intensitat de la llum d’una estrella provocada pel pas d’un planeta pel seu davant (el mètode anomenat trànsit).

 potw1248a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.

301 Moved Permanently