WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 13:11:04' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La sonda Cassini ens mostra canvis en l’atmosfera de Tità.

Les dades de la sonda espacial Cassini de la NASA, ens han mostrat un canvi estacional en la llum solar reflectida per les altes capes de l’atmosfera de Tità i han mostrat una clara circulació en l’atmosfera d’aquest satèl·lit de Saturn. En el pol sud, les dades ens mostren l’evidència definitiva d’aire ascendent que ja s’havia suggerit en una missió anterior. De manera que la circumstància per observar aquesta circulació atmosfèrica, prové d’una certa inclinació de la llum que arriba a Tità.

“Aquestes observacions de la Cassini, són probablment úniques i que ens mostren una transició de les característiques d’aquest satèl·lit”, ha comentat en Nick Teanby, responsable d’aquesta recerca i membre de la Universitat de Bristol a Anglaterra. “És molt emocionant observar aquests ràpids canvis en un cos que canvia lentament en el transcus del seu “any”, que equival a gairebé 30 anys terrestres”.

En el nostre sistema solar, només la Terra, Venus, Mart i Tità, tenen una superfície sòlida i una atmosfera substancial, proporcionant d’aquesta manera uns laboratoris naturals per explorar els processos climàtics. “La comprensió de l’atmosfera de Tità, ens dona pistes per la comprensió de la nostra pròpia i complexa atmosfera”, ha comentat l’Scott Edginton, membre del Jet Propulsion Laboratory de Pasadena. “Part de la complexitat en ambdós llocs, es deu a la interacció de la circulació atmosfèrica i química”.

El pol de tità que està experimental l’hivern, queda lluny del Sol a causa de la seva geometria orbital. D’aquesta manera la Cassini en òrbita a Saturn des de 2004, ha pogut estudiar aquesta lluna des d’angles impossibles d’observar des de la Terra i observar els canvis a través del temps. Els models han prevista canvis de circulació durant gairebé 20 anys, però finalment la Cassini ha observat diectament el que passa i això ha marcat una fita important en la recerca.

Aquesta representació artística feta a bse de dades de la Cassini, ens mostra els canvis atmosfèrics observats a Tità, durant i després de l’equinocci de 2009. El globus de Tità també ens mostra una capa de boira que s’estén a voltant de tot el satèl·lit i que podem observar en color blau.

pia16481.jpg

Si vole més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari