WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 12:02:14' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Herchel i el XMM-Newton observen W44.

Aquesta imatge ens mostra una composició de dades del romanent de la supernova W44 (SNR W44), un excel·lent exemple de la interacció entre les restes d’una supernova i el dens material interestel·lar situat al seu voltant. La imatge composta es basa en les dades de les observacions de l’observatori Herchel i el XMM-Newton que observen en longituds d’ona d’infraroig llunyà i raigs X respectivament.

Les dades el Herchel del SNR W44 ens mostren la seva closca asimètrica en expansió, que pot ser observada com una bombolla de color violeta amb una gran textura filamentosa que ocupa la meitat esquerra de la imatge. La grandària és d’uns 100 anys llum de diàmetre i just per sobre del centre de la imatge. és pot observar la característica i brillant regió en forma d’arc, una regió HII, coneguda com G34.8-0.7.

La imatge del XMM-Newton, ens mostra la closca plena de gas calent que emet grans quantitats de raigs X. Aquests apareixen en la imatge com els núvols de color blau fosc i blau clar, que omplen la bombolla i que corresponen a les energies de (1,2-2 keV) i les de major energia (2-8 keV). També es visible en laimatge del XMM-Newton el púlsar PSR 1853+01, que probablement és deriva del nucli de l’estrella progenitora de SNR W44. El púlsar pot ser observat com la brillant font de llum situada en la part superior esquerra del romanent.

w44_inside_w48_herschel_xmm-newton_wallpaper.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari