WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 07:31:41' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una imatge, moltes històries.

El fotògraf ambaixador de l’ESO, Babak Tafreshi, ha enregistrat aquesta impactant imatge del cel que hi ha sobre de l’Observatori Paranal de l’ESO, omplert d’un tresor d’objectes en el cel profund.

El més visible de tots és la Nebulosa Carina, brillant intensament vermella en el centre de la imatge. La Nebulosa Carina és troba en la constel·lació de Carina, a uns 7.500 anys llum de la Terra. Aquest incandescent núvol de gas i pols, és la nebulosa més brillant del cel i que conté algunes de ls estrelles més lluminoses i massives que és coneixen a la Via Làctia, com per exemple Eta Carinae. La Nebulosa Carina, és un perfecte banc de proves pels astrònoms, que volen descobrir els misteris dels violents naixements i mort de les estrelles massives.

Sota la Nebulosa Carina, observem el Cúmul de la Font dels Desitjos (Wishing Well Cluster), també anomenada NGC 2632. Aqust cúmul obert de joves estrelles, rep aquest nom degut que a través de l’ocular d’un telescopi, sembla que s’observin un grapat de monedes de plata brillant en el fons d’una font.

Al fons podem observar tres dels quatre telescopis Auxiliars del interferòmetre del VLT.

potw1246a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari