WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 14:19:48' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Cygnus OB2, un bressol estel·lar proper ?.

La Via Làctia i d’altres galàxies situades en un univers proper, disposen de molt cúmuls de joves estrelles que contenen centenars de milers de joves estrelles massives i calentes, conegudes com estrelles O i B. El cúmul estel·lar Cygnus OB2, conté més de 60 estrells del tipus O i prop d’un miler del tipus B. A una distància relativament propera a la Terra, uns 5.000 anys llum Cygnus OB2, és el cúmul massiu més proper a la Terra.

Observacions intenses de l’Observatori de raigs X Chandra de la NASA de Cygnus OB2, s’han utlitzat per detectar l’emissió de raigs X de les calentes atmosferes exteriors o corones d’aquestes joves estrelles, de tal manera que es podrà investigar com aquestes grans fabriques d’estrelles es formen i evolucionen. De les 1.700 fonts de raigs X que ha detectat, 1450 són estrelles d’aquest cúmul.

En aquesta imatge, els raigs X del Chandra (en color blau) s’han combinat amb les dades infraroges (en color vermell) del Telescopi Espacial Spitzer de la NASA, així com les dades òptiques (color taronja) de Telescopi Isaac Newton.

Les joves estrelles, tenen edats compreses entre un i set milions d’anys. Les dades infraroges indiquen que una fracció molt baixa de les estrelles tenn discs circumestel·lars de pols i gas. Tot i que s’han obervat menys discos en estrelles massives OB, és creu que és degut a la seva intensa radiació que porta a la destrucció primerenca d’aquests estructures. Les observacions també indiquen que aquesta important família d’estrelles han perdut el seus membres més massius a caua de les explosions de supernoves. Finalment, una masa total de prop de 30.000 vegades la massa del Sol, forma part deCygnus OB2, similar a ls regions més massies de formació estel·lar de la nostra galàxia.

cygob2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari