WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-19 06:17:28' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Primera observació del forat negre central de la Via Làctia en radiació X.

El nou instrument de la NASA, Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR) ha observat per primera vegada el gegantí forat negre situat en el centre de la nostra galàxia. Les observacions ens mostren un forat negre aparentment tranquil en un ambient abrandat.

“Tenim la sort d’haver enregistrat una explosió del forat negre, durant la nostra campanya d’observació”, ha comentat la Fiona Harrinson, responsable de la missió i membre de l’Institut Tecnològic de Califòrnia. “Aquestes dades ens ajudaran a entendre millor el gegantí centre de la notra galàxia i per què de vegades s’intensifica durant algunes hores i després és torna a tranquil·litzar”.

En compració amb d’altres forats negres gegants situats en altres galàxies, Sgr A, és relativamnt tranquil. altres forats negres gegants tendeixen a engolir estrelles i material situat al seu voltant. Sgr A, absorbeix poc material,  en un procés no gaire conegut. Quan els forats negres consumeixen combustible (ja sigui una estrella o un núvol de gas) con poden mostrar observacions recents del Chandra, que ha suggerit l’entrada de material d’un asteroide al forat negre, entren en erupció amb una energia extra.

699687main_pia16214-673.jpg

Si voleu més informacó, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari