WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-19 05:16:21' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Ph1, un planeta instal·lat en un sistema estel·lar quàdruple.

Podem anunciar el descobriment del primer planeta confirmat pels “Caçadors de Planetes”, un món fabulós i inusual. Anomenat “Planet Hunters 1″ (Ph1) a l’article publicat recentment a la revista Astrophysical Journal, com el primer planeta resident en un sistema de quatre estrelles. És el primer planeta circumbinari, que orbita a una estrella doble i que en les nostres observacions indiquen que les dues estrelles estan separades per aproximadament 150.000 milions de qilòmetres (1.000 Unitats Astronòmiques), tot i que estan unides per la seva pròpia força de gravetat.

Això és molt més a prop que qualsevol estrella propera al Sol, de manera que Ph1, té que tenir una espectacular visió del sistema de quatre estrelles. Més important encara, que observar aquest increïble sistema, és comprendre com és poden formar planetes en un sistema de quatre estrelles. Aquest és el setè planeta descobert en un sistema circumbinari i el primer en un sistema quàdruple.

El planeta té un radi aproximat de 6 vegades la nostra Terra, de manera que és una mica més gran que Neptú. La seva massa és més difícil de determinar (degut a estar dins d’un sistema estel·lar múltiple), tot i  que tenim el límit que no pot superar la meitat de la massa del planeta Júpiter.

transitingexostarsmall.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari