WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-18 07:11:20' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Telescopis de la NASA, observen una galàxia situada en els inicis de l’univers.

Combinant les dades de l’Spitzer i del Telescopi Espacial Hubble de la NASA, han observat un efecte d’augment de la llum còsmica, observant la que podria ser la galàxia més llunyana observada fins ara. La llum d’aquesta jove galàxia va brillar per primera vegada fa uns 13.700 milions d’anys, quan l’univers tenia només uns 500 milions d’anys.

Aquesta llunyana galàxia existia en una època on l’univers es va transformar a partir d’un període fosc. Durant aqust temps, l’univers va passar d’una extensió fosca i sense estrelles a un cosmos ple de galàxies. el descobriment d’aquesta feble galàxia, obre una petita finesta a l’època més profunda de la història de l’univers.

“Aquesta galàxia és l’objecte més allunyat observat fins ara amb certesa”, ha comentat en Wei Zheng, principal  responsable del departament de física de la Universitat Johns Hopkins de Baltmore. “L’estudi d’aquesta galàxia, ens permetrà estudiar els objectes més antics de l’univers i la seva transformació en un univers d’una edat mitjana”.

La llum d’aquesta primigènia galàxia, ha viatjat durant uns 13.200 milions d’anys fins arribar als telescopis de la NASA. En altres paraules, la llum d’aquestes estrelles que ha observat el Hubble i l’Spitzer, formen part de quan l’univers tenia només un 3,6 per cent de la seva edat actual. Tècnicament, la galàxia té un desplaçament al vermell o “Z” de 9,6. L’intens desplaçament indica que la seva llum viatja en direcció a les longituds d’ona més llargues com a resultat de l’expansió de l’univers. Els astrònoms utlitzen el desplaçament al vermell per mesurar les distàncies còsmiques.

hs-2012-31-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari