WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 10:10:26' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Primers planetes trobats en estrelles semblants al Sol dins d’un cúmul.

Promoguts per astrònoms de la NASA, s’han descobert per primera vegada planetes orbitant a estrelles similiars al sol en un cúmul estel·lar. El descobriment ofereix la millor evidència fins ara, que els planetes poden desenvolupar-se en entorns estel·lars. tot i que els planetes descoberts no són habitables, el seu entorn estel·lar podria ser semblant al que veiem des de la Terra.

Els planetes descoberts tenen unes dimensions aproxmades de dues vegades el planeta Júpiter, és a dir grans planetes gasosos, amb enormes temperatures degut a la proxmitat a les seves respectives estrelles. Cada Júpiter calent, orbia a una estrella similar al nostre sol, en el Cúmul del Rusc, també conegut com del Pessebre, una família de prop de 1.000 estrelles que disposen d’un centre gravitatòri comú.

El cúmul del rusc, és una família d’estrelles que van néixer gairebé al mateix temps, a partir d’un gegantí núvol de material. Les estrelles per tant, comparteixen una composició química similar. A diferència de la majora d’estrelles, que és van escampar al poc de néixer, aquestes joves estrelles romanen lleugerament unides per l’atracció gravitacional mútua.

“Estem detectant més i més planetes, que poden formar-se en ambients força extrems, com per exeple els cúmuls estel·lars”, ha comentat en Mario R. Perez, membre del programa científic de la NASA que estudia l’origen del sistema solar. “La nostra galàxia conté més de 1.000 cúmuls oberts, que potencialment poden presentar ls condicions físiques per aixoplugar molts planetes gegants”.

Els nous planetes del cúmul del Rusc estan anomenats, Pr0201b i Pr0211b, és el nom de les estrelles, seguit d’una b, que és la convenció de la nomenclatura estàndard dels planetes.

687314main_pia15801-43_946-710.jpg

Si voleu més informació, pemeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari