WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 15:03:05' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una nova imatge de la Nebulosa del Llapis.

Aquesta, és una nova imatge de la Nebulosa del Llapis, obtinguda des de l’Observatori de la Silla a Xile. Aquest peculiar núvol de brillant gas, forma part d’un immens anell de deixalles, causades per l’explosió d’una supernova que va succeir fa uns 11.000 anys. La detallada imatge ha estat enegistrada amb la càmera Wide field Imager, instal·lada en el telscopi MPG/ESO de 2,2 metres de diàmetre.

Tot i l’aparent tranquil·litat, l’univers no és un lloc relaxant. Les estrells neixen i moren en un cicle sense fi i algunes vegades la mort d’una estrella pot generar imatges d’una gran bellesa, degut al material expulat a l’espai, formant estranyes estructures en el cel.

Aquesta nova imatge feta amb l’instrument Wide Field Imager, ens mostra la Nebulosa del Llapis, que destaca per davant d’un ric fons d’estrelles. Aquest núvol amb aquesta estranya forma, també és conegut com NGC 2736 i que és una petita part del romanent de la supernova, situat en la constel·lació de La Vela. Aquests brillants filaments han estat generats per la violenta mort d’una estrella succeïda fa uns 11.000 anys.

El romanent de la supernova de la constel·lació de La Vela, és una massa de gas en expansió originada per l’explosió d’una supernova, inicialment, l’ona de xoc que és movia a milions de quilòmetres per hora, però a mesura que s’anava movent a través de l’espai anava foradant el gas a través de les estrelles que trovaba en el seu camí.

eso1236a.jpg

Si voleu més  informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari