WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 17:09:09' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una nit al Paranal.

Podem imaginar-nos una bonica posta de Sol des del cim del Cerro Paranal, mentre que silenciosament entra la nit per sobre del desert d’Atacama i alhora el Very Large Telescope (VLT) obre els seus ulls en direcció a l’univers. Aquesta panoràmica de 360 graus, ens mostra la visió que tindríem si estiguéssim allà. on podem observar a l’extrem sud la plataforma del VLT.

En un primer pla, el quart telescopi auxiliar del VLT (AT4) que està obrint la seva cúpula. A l’esquerra, el Sol que ja s’amagat per darrera de l’oceà Pacífic, cobert com és habitual d’un mantell de núvols, just per sota del cim del Cerro Paranl.

La resta de la plataforma podem observar els altres tres telescopis auxiliars, davant dels imponents telescopis de 8,2 metres de diàmetre. Per últim la Residencia i la resta d’instal·lacions del campament que podem detectar a poca distància, a prop de l’extrem dret de la imatge.

potw1235a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari