WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 08:41:46' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El guiatge de l’estrella làser en un cel estel·lar.

Des del telescopi VLT (Very Large Telescope) de l’ESO, un potent raig làser il·lumina el cel nocturn que cobreix el desert d’Atacama, oferint aquesta impressionant imatge enregistrada per Julien Girard. La rotació de la Terra durant els 30 minuts d’exposició i el moviment del làser que compensa aquesta rotació, ens mostra una imatge del làser en forma de vano. Aquest és també el motiu per el qual les estrelles mostren l’empremta corbada i allargada, mostrant les subtils diferencies dels colors.

El làser s’utilitza per generar un punt de llum (estrella artificial) fent brillar els àtoms de sodi de l’atmosfera de la Terra que és troben a una alçada de 90 quilòmetres. Les mesures que és fan amb aquesta “estrella de guiatge”, s’utilitzen per corregir els efectes de la deformació de l’atmosfera en les observacions astronòmiques, una tècnica anomenada, òptica adaptativa.

En aquesta imatge podem contemplar les quatre grans cúpules dels telescopis de 8,2 metres de diàmetre que formen part del conjunt del VLT.

potw1234a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari