WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-16 22:39:43' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Diversitat geològica en la regió d’aterratge del Curisotity.

L’àrea on el ròver Curiosity de la NASA aterrarà el proper dia 5 d’agost a les 6 hores horari de l’Est dels Estats Units, té una gran diversitat geològica i que els científics estan ansiosos per invesitgar. La regió correspon a l’oval situat en aquesta imatge en fals color, presa amb les dades del Mars Odyssey. La imatge va ser obtinguda amb el Thermal Emission Imaging System, la qual combina les dades topogràfiques amb les dades d’inèrcia tèrmica que registren la capacitat de la superfície de Mart per retenir la calor.

L’oval el·líptica de color groc ens mostra el punt d’aterratge del Curiosity.

Un ventrall al·luvial és visible al voltant d’un cràter situat al nord-oest de la regió d’aterratge. Una sèrie de línies ondulades que viagen en direcció sudest del cràter indiquen un material similar en la pendent. El material que forma aquest ventall, apareix de color verd blavós en aquesta imatge.

L’àrea de color vermell indica un material de la superfície que està més fortament cimentat en les roques de la regió i que és probable que tingui una alta concentració de minerals. Una interessant interpretació d’aquesta textura, indica la probable presència d’aigua en un temps del passat.

El Curiosity s’espera que aterri en el gran cràter Gale. A prop d’aquest cràter, n’hi ha un de més petit (d’un quilòmetres de grandària aproximadament) a l’interior del mateix Gale, visible en la part inferior dreta de la imatge.

pia15690.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari