Un any observant el planeta Venus.

Observem una  imatge en fals color obtinguda el dia 26 d’agost de 2006, amb la càmera Visible and Infrared Thermal Imaging Spectrometer (VIRTIS), de la sonda Venus Express de l’Agencia Espacial Europea (ESA), des de una distància de 65.000 quilòmetres de la superficie del planeta Venus.

L’horitzó que observem a la part inferior dreta de les dues imatges correspon a l’equador de Venus. Les imatges estan centrades a uns 60 graus de latitud sud aproximadament, i a una longitud de 130 graus oest. Les dues imatges ens mostren una atmosfera on l’oxigen respelendent és visible en la zona nocturna del planeta, plenament perceptible només en longituds d’ona infraroges. Les imatges estan construïdes amb una combinació de colors: el blau resplendent, correspon a 1,27 micròmetres; i el groc correspon a 1,7 micròmetres, la modulació dels núvols està relacionada amb l’alçada i espessor de les diferents capes.

La imatge de l’esqurra hi podem observar les estructures resplendents atmosfèriques semblants als nostres núvols. En la imatge de la dreta l’escala de colors és una mica diferent per tal d’emfasitzar la brillantor d’aquests núvols isolats.

La fluorescència d’aquests núvols, és produeix quan es combinen àtoms d’oxigen, que “viatgen” del hemisferi diürn al nocturn, com a conseqüència de l’anomenada circulació atmosfèrica subsolar i antisolar i d’aquesta manera és genera oxigen molecular (O2) que emet llum.

venus2.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Maig 1, 2007 11:37 am

    […] 20 Abril 2007. Un any observant el planeta Venus.  […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.