WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-25 17:26:51' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una antena ALMA en moviment.

Aquesta imatge ens mostra una de les antenes europees de dotze metres de diàmetre ALMA (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array), durant el transport cap el centre de suport d’operacions del projecte (Operations Support Facility). Des de que, és va prendre la fotografia, aquesta i d’altres antenes han començat a operar en diferents projectes rebuts d’arreu del món.

ALMA desenvolupa les seves observacions des del Llano de Chajnantor, a una alçada de 5.000 metres. Una vegada s’hagi acabat la seva construcció, el conjunt disposarà de 66 antenes d’alta precisió de dotze i set mestres de diàmetre, repartides a distàncies fins a 16 quilòmetres, treballant com un únic telescopi en longituds d’ona entre 0,32 i 3,6 mil·límetres.

Més de la meitat de les 66 antenes ja estan situades a Chajnantor. Vint-i-cinc de les antenes ALMA, han estat subministrades per l’ESO a través d’un contracte amb el consorci europeu AEM, altres vint-i-cinc antenes les ha subministrat Amèrica del Nord i setze que provenen d’Àsia Oriental.

Cadascuna de les antenes pes al voltant de 100 tones, les quals es munten en el centre de suport d’operacions, situat en una regió xilena en el desert d’Atacama a 2.900 metres d’alçada i posteriorment son traslladades al Llano de Chajnantor a 5.000 metres, amb l’ajut de vehicles especials de transport amb 28 neumàtics i unes dimensions de deu metres d’ample, vint  metres de llarg i  sis metres d’alçada, amb un pes de 130 tones i una potència equivalent a dos vehicles de Formula 1.

potw1229a.jpg

Si vleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari