WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 12:10:57' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Espadats polars i runa en moviment.

En el pol nord el planeta Mart, hi ha una capa de gel que té alguns quilòmetres de gruix en el seu centre. en alguns llocs, com és mostra en la imatge, la capa acaba en escarpats espadats amb una alçada que pot arribar als 800 metres .

Les pendents d’aquests espadats son quasi bé verticals, el que provoca que divers material en forma de runa és trenqui i caigui, impactant en la superfície plana circumdant. Les parets d’aquests espadats gelats estan cobertes per complexes xarxes d’esquerdes, el que faclita la caiguda del material.

En les imatges enregistrades per la HiRISE, s’han apreciat enderrocs recents en la base d’aquests espadats, motiu pel qual s’observa aquesta regió amb regularitat, per tal de comprovar si hi ha material recent de desprendiments.

Conèixer e procés de formació d’aqusts espadats ens podrà ajudar a entendre millor el registre climàtic que ens guarda la capa de gel.

esp_027451_2635.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari