WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 03:05:19' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Uns astrònoms descobreixen una estranya parella.

Pocs llocs ofereixen una espectacular nit, quan observem la Lluna plena aixecant-se per darrera de l’horitzó. Ara, imaginem-nos que en lloc de la Lluna, apareix un planeta gasós amb una grandària aparent de tres vegades el nostre satèl·lit, per sobre d’un paisatge cobert de lava. Aqusta panoràmica extraterrestre existeix, en el recent descobriment de dos planetes situats en el sistema Kepler-36.

“Aquests dos mons mantenen trobades permanents”, ha comentat en Josh Carter, membre del Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA).

“La proximitat entre aquests dos planetes, és la més propera que s’hagi observat fins ara”, ha comentat el coautor d’aquesta recerca, l’Eric Agol, membre de la Universitat de Washington.

El descobriment es va efectuar amb les dades de la sonda espacial Kepler de la NASA, el qual pot detectar el pas d’un planeta per davant de la seva estrella, i d’aquesta manera detectar la subtil disminució de la brillantor de l’estrella.

El sistema recentment descobert conté dos planetes que orbiten a una estrella de la grandària del Sol, tot i que té alguns milers de milions d’anys més de vida. El planeta més interior, Kepler-36b, és un planeta rocós de 1,5 vegades la grandària de la Terra i 4,5 vegades la seva massa. Orbita la seva estrella en només 14 dies a una distància de menys de 11 milions de quilòmetres.

El planeta exterior, Kepler-36c, és un planeta gasós 3,7 vegades la grandària de la Terra i una massa equivalent a 8 vegades. Aquest “Neptú calent” orbita una vegada cada 16 dies a una distància de 12 milions de quilòmetres.

Els dos planetes experimenten una conjunció cada 97 dis de mitjana. En aquest moviment, estan separats per menys de 5 vegades la distància que hi ha entre la Terra i la Lluna. desde Kepler-36b, es pot observar molt més gran el planeta veí, que nosaltres a la nostra lluna. Aquests acostaments ocasionen enormes forces de marees gravitacionals que comprimeixen i estiren els dos planetes mútuament.

lores.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari