WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 12:23:47' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Creixement de forats negres fora de sintonia.

Els nous resultats de dos objectes, ens mostren el desafiament d’idees dominants pel que fa a com creixen els forats negres supermassius en els centres de les galàxies. NGC 4342 i NGC 4291, les dues galàxies estudiades, estan a una distància astronòmicament properes, 75 i 85 milions d’anys llum respectivament de nosaltres. En aquestes imatges compostes en raigs X, per l’Observatori Chandra de la NASA, podem observar les seves emissions en color blau, mentre que les dades infraroges que provenen del 2MASS, les veiem en color vermell.

Els astrònoms han sabut amb observacions anteriors que aquestes galàxies disposen de forats negres amb masses inusualment grans en compració amb la massa continguda en el bulb central d’estrelles. De l’estudi de la matèria fosca que conté cada galàxia, el Chandra la ha utilitzat per examinar el seu contingut en gas calent, que es troba molt estès en els dos objectes.

En analitzar la distribució del gas calent, els investigadors han estat capaços de determinar si les galàxies havíen “perdut pes”, a través de les estrelles que s’allunyaven durant la trobada de marea amb la interacció mútua. Les estimacions de la pressió del gas calent, ha equilibrat la força gravitatòria de tota la matèria fosca de les galàxies. Atès que aquesta marea d’extracció, ha esgotat dràsticament la matèria fosca, i això és molt imprecís en les estrelles d’aquestes galàxies, fa que aquest procés sigui improbable en altres galàxies.

Aquests nous resultats de NGC 4342 i NGC 4291, desafien l’antiga idea que els forats negres en els centres de les galàxies creixen sempre en conjunt amb les protuberàncies de les estrelles que les envolten. Més aviat, aquesta recerca suggereix que els dos forats negres supermasius, així com la seva evolució han estat més estretament lligats a la quantitat i distribució de la matèria fosca de cada galàxia.

ngc4342.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari