WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 16:00:49' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El telescopi Spitzer observa els primers objectes energètics.

El feble resplendor dels primers objectes grumollosos de l’univers, han estat detectats amb molta precisió utilitzant el Telesopi Espacial Spitzer de la NASA. Aquests febles objectes, podrien ser estrelles extremadament massives o voraços forats negres. Estan massa lluny per poder ser observats individualment, encara que l’Spitzer pot detectar patrons d’objectes utilitzant la seva llum infraroja.

Les observacions ajuden a confirmar que els primers objectes eren enormement massius, així com espectaculars alhora de cremar el seu combustible.

“Aquests objectes haurien brillat d’una manera espectacular”, ha comentat l’Alexander “Sasha” Kashlinsky, membre del Goddard Space Flight Center. “Encara no podem descartar directament les misterioses fonts d’aquestes llums que provenen d’un univers primitiu, però ara és com si estiguéssim observant de reüll en una època antiga. L’Spitzer és qui estableix el full de ruta de la propera missió de la NASA, el Telescopi James Webb, que ens mostrarà exactament com eren aquests objectes”.

Les dues imatges ens mostren la mateixa regió de la constel·lació de Bootes, coneguda com la Franja de Groth. L’àrea coberta d’aquesta regió de l’espai és aproximadament d’1 per 0,12 graus.

La imatge superior ens mostra la visió en infrarojos del Spitzer, incloent-hi estrelles en un primer pla i més enllà llunyanes galàxies, tot amb una longitud d’ona de 4,5 microns.

La imatge inferior, observem les estrelles i les galàxies resoltes, ja que s’ha desemmascarat la imatge (taques fosques) i la brillantor de fons ha estat substituïda. Aquest processament ens mostra una estructura molt feble per ser observada en la imatge original. L’estructura del panell inferior coincideix amb el que caldria esperar dels patrons dels cúmuls galàctics que es van formar a l’origen de l’univers. Tot i que una galàxia individual seria massa feble per ser observada, amb aquesta tècnica els astrònoms poden entendre millor com era l’univers poc després del Big Bang.

ssc2012-08a_ti.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari