Els colors de les plantes en altres planetes.

Els científics de la NASA, creuen que han trobat una manera de pronosticar el color de les plantes en planetes d’altres sistemes solars.

Les plantes verdes, grogues i fins i tot vermelles serien els colors dominants en planetes extrasolars, segons han publicat els científics en la revista Astrobiology del mes de març de 2007.

Aquests científics han estudiar la llum ebsorbida i reflexada per els organismes a la Terra i comparant la llum que poden rebre altres planetes que giren al voltant d’estrelles distants, dedueixen que en aquests planetes les plantes majoritàriament no serien  de color verd.

Segons Nancy Kiang cap de l’equip de recerca, “S’ha pogut identificar les longituds d’ona ideals per la fotosíntesi en diferents tipus de plantes. Per això, s’ha estudiat els canvis que produeix la llum de varies estrelles al passar davant de diferents tipus d’atmosferes de planetes que giren al voltant d’aquestes estrelles. En alguns casos, els colors amb major possibilitat estarien dintre de la franja dels infrarojos”.

L’objectiu d’aquesta recerca és doble: per una banda, conèixer millor el nostre propi planeta, però per altra costat el de trobar indicis que puguin fer més efectius els futurs telescopis espacials, en la mesura que intentin trobar vida extraterrestre.

Segons els científics, el Sol té una distribució específica de colors de llum, emetent més en alguns colors que en altres. Els gasos a la Terra també filtren la llum solar, absorbint determinats colors. Com a resultat, arriben a la superfície terrestre més partícules vermelles, que blaves o verdes, així les plantes utilitzen la llum vermella per a la fotosíntesi. Amb tanta llum que arriba a la superfície terrestre les plantes no els hi cal utilitzar la llum verda.

Però no totes les estrelles tenen la mateixa distribució de colors com el nostre Sol. Els científics s’adonen que la fotosíntesi en planetes extrasolars no te que ser necessariament igual que a la Terra.

plantes-de-colors.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

2 Comentaris fins ara

  1. […] Per més informació, polseu aquest enllaç. , i també la noticia d’aquesta web publicada el dia 16 d’abril de 2007. […]

  2. » INDEX. Juliol 30, 2007 11:17 pm

    […] 16 Abril 2007. Els colors de les plantes en altres planetes.  […]

Deixa un comentari