Moviment de dunes a Nilli Patera.

Aquesta seqüència de dues imatges, ens mostra el moviment d’una duna de sorra situada en el planeta Mart. Les matges formen part d’un estudi publicat a a revista Nature el passat dia 9 de maig de 2012, on observem el moviment de les dunes del planeta Mart, més o menysa mb el mateix flux (volum per unitat de temps), com el moviment de les dunes situades a l’Antartida de la Terra.

L’abans i el després de les imatges, es van prendre gairebé tres anys, amb les dades enregistrades per la High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE), situada a bord de la sonda Mars Reconnaissance Orbiter. L’escala de la imatge, és de 50 metres. Aquesta regió, forma part d’un camp de dunes situades dins de la caldera cimera del volcà Nilli Patera, situada a 8,7 graus de latitud i 67,3 graus de longitud est.

Les imatges ens mostren una regió fosca i ondulada que reobreix una brillant superfície de roques. Han estat enregistrades amb la tècnica d’ortofotos, es a dir, ajuntant-les de tal manera que semblen com si les veiesim des de dalt. Les fotografies estan preses amb un interval de 941 dies. Podem observar unes fletxes que ens indiquen la direcció per on s’han desplaçat les dunes.

pia15295.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari