Senyals antics d’aigua a Mart.

La sonda Mars Express de l’ESA, ha enregistrat imatges d’una regió del planeta vermell, on semblen estat esculpides per un líquid. Això ens mostra una nova evidència, que el planeta Mart, va disposar de grans quantitats d’aigua en la seva sperfície en un passat llunyà.

El 21 de juny de l’any passat, la Mars Express va apuntar la seva càmera d’alta resolució estèreo a la part occidental d’Acidalia Planitia, una conca gegant situada en les terres baixes del nord del planeta, al costat de Tempe Terra, una regió més vella i més alta.

Acidalia Planitia, és una regió que fins i tot poden observar des de la Terra els astrònoms amateurs.

El famós observador Giovanni Schiaparelli va anomenar aquesta fosca regió en el seu mapa de Mart, amb el nom de la mítica Acidalian (o Venus), la font de Beòcia,  on l’antiga mitologia grega indica que estava banyada per les tres gràcies.

Les imatges cobreixen la part occidental de la regió, on veiem nombrosos valls que descendeixen de Tempe Terra on mostren la subtil evidència dels patrons de drenatge dendrítiques que en sobresurten.

h9534_rgb_cr_h.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari