La Lluna des de l’Estació Espacial Internacional.

L’Estació Espacial Internacional, és un projecte per a construir i mantenir una estació espacial permanent orbitant a la Terra. Per aquesta finalitat intervenen 6 agències espacials: l’americana NASA, la russa RKA, la japonesa JAXA, la canadenca CSA/ASC, la brasinlenya AEB i la europea ESA.

L’Estació Espacial Internacional està situada en òrbita al voltant de la Terra a una alçada aproximada de 360 quilòmetres, amb un tipus d’òrbita que s’anomena Low Earth Orbit (òrbita baixa).

En la expedició número 13 per el muntatge d’aquesta estació espacial, durant el vol del 28 de setembre de 2006, la tripulació va fer un recull d’imatges de la Lluna, per sobre de l’atmosfera terrestre. Les capes més denses de la nostra atmosfera les podem observar de color blanc a baix a l’esquerra de la imatge.

La coloració blavosa, be motivada per les molècules d’aire que dispersen més eficientment la llum del Sol i que va donant aquest to a l’alta atmosfera terrestre. A mesura que mirem més amunt de la fotografia, podem observar un cel més fosc degut a que l’atmosfera te menys densitat i per tant no dispersa tanta llum.

 iss013e67657.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 14, 2007 8:18 pm

    […] 14 Abril 2007. La Lluna des de l’Estació Espacial Internacional.  […]

Deixa un comentari