L’Spitzer observa la llum d’un exoplaneta “súper-Terra”.

El Telescopi Espacial Spitzer de la NASA ha detectat la llum procedent d’un planeta “súper-Terra” situat més enllà del nostre sistema solar. Tot i que el planeta no és habitable, la detecció és un pas històric en direcció a la recerca d’eventuals signes de vida en altres planetes.

“L’Spitzer ens ha sorprès una vegada més”, ha comentat en Bill Danchi, científic de la missió Spitzer. “La nau espacial és pionera en l’estudi de les atmosferes dels llunyans planetes i està aplanant el camí de la propera missió de la NASA, el Telescopi Espacial James Webb, que treballarà amb una tècnica similar en els planetes potencialment habitables”.

El planeta s’anomena 55 Cancri e, figura en la categoria dels plantes súper-Terres, que són més massius que el nostre món, però més lleugers que els planetes gegants com Neptú. El planeta és aproximadament el doble de la nostra grandària i vuit vegades més massiu que la Terra. Orbita en una brillant estrella, anomenada 55 Cancri en només 18 hores.

Anteriorment l’Spitzer, així com d’altres telescopis havien estat capaços d’estudiar mitjançant l’anàlisi de la llum a 55 Cancri i detectar que aquesta variava al passar el planeta per davant de l’estrella. Aquest nou estudi de l’Spitzer ha permès mesurar la quantitat de llum infraroja que prové del mateix planeta. Els resultats indiquen que una cara del planeta es troba fosca, mentre l’altre mira cap el seu sol i que és troba a uns 2.000 graus kelvin (uns 1.700 graus Celsius), prou calor com per fondre el metall.

ssc2012-07_rec.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.

301 Moved Permanently